zaterdag 26 juli 2014

Top 10 mooiste uitvaart muziek


top 10 mooie rouw muziek begrafenis of crematie


Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Afscheid nemen van iemand is al moeilijk genoeg, maar nu word je ook belast met vragen als.. Kies je voor begraven of cremeren? Wat kost een uitvaart? Wat kost een begrafenis of wat kost een crematie? Wat voor rouwadvertentie moet je kiezen? Waar gaat de afscheidsdienst plaatsvinden? Wat komt er allemaal kijken bij een uitvaart regelen? Wat regelt een begrafenisondernemer?

Je wilt natuurlijk ook muziek bij de uitvaart, maar wat voor muziek moet je kiezen? Jij weet als geen ander van wat voor muziek de overleden persoon hield. Wil je liedjes van zijn of haar favoriete artiest of band of kies je voor algemene rouwmuziek. Als je voor het laatste kiest, heb ik hier tien hele mooie liedjes uitgekozen die je kunt gebruiken voor een uitvaart, zoals een begrafenis of crematie. Misschien kan deze uitvaartmuziek je gevoelens beschrijven of troost bieden bij het verlies van je dierbare. Hoe dan ook, ik wens je in ieder geval heel veel sterkte voor deze moeilijke tijd..


1. Matt Simons - With You

Dit liedje van Matt Simons is een emotioneel nummer dat zeker op de eerste plaats van deze uitvaartmuziek top 10 hoort. Matt Simons wordt begeleid door piano en cello en geeft je met dit nummer misschien een gerust gevoel, ondanks de moeilijke periode waar je nu doorheen gaat.
Beluister dit liedje online
Vind hier de tekst van het liedje van Matt Simons


2. James Blunt - Goodbye My Lover

Dit liedje van James Blunt gaat over de afscheid die je neemt van iemand waar je een sterke band mee had of misschien wel de liefde van je leven was. Dit is ook een nummer dat hoog in de begrafenis muziek top 10 staat.
Luister deze muziek op Youtube
Vind hier de tekst van het liedje van James Blunt


3. Maaike Ouboter - Dat Ik Je Mis

Dit mooie, Nederlandstalige nummer van Maaike Ouboter is bekend geworden door het programma 'De beste sing- en songwriter van Nederland'. Maaike Ouboter begeleidt zichzelf alleen met gitaar. Deze song gaat over hoe erg het soms kan zijn om iemand te missen. Dit is mooie muziek voor een uitvaart denk ik.
Beluister dit liedje online
Vind hier de tekst van het liedje van Maaike Ouboter


4. Boyz II Men - It's So Hard To Say Goodbye To Yesterday

Elke keer als ik dit liedje van Boyz II Men hoor, krijg ik kippenvel. Het nummer zingen ze helemaal acapella, zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Het liedje gaat over hoe moeilijk het is om afscheid van iemand te nemen. Daarom denk ik dat dit mooie rouwmuziek zou zijn.
Luister dit liedje op Youtube
Vind hier de tekst van het liedje van Boyz II Men


5. Marco Borsato - Doe Wat Je Altijd Deed

Marco Borsato staat ook bekend om zijn mooie, emotionele liedjes waar je troost uit kunt halen. Dit liedje gaat over dat je leven verder gaat, je moet genieten van elke dag en dat iemand altijd bij je blijft en over je waakt. Wat mij betreft is dit een heel mooi liedje voor een crematie of begrafenis.
Beluister deze muziek online
Vind hier de tekst van het liedje van Marco Borsato


6. Michael Kiwanuka - Home Again

Ook bij dit liedje van Michael Kiwanuka krijg ik kippenvel als ik het hoor. Op de een of andere manier geeft dit nummer me een gerust of troostend gevoel. De zanger wordt hier voornamelijk begeleid door gitaar. Even valt de muziek minimaal in. Ik vind het een waardig nummer in deze top 10 rouwmuziek.
Luister dit liedje op Youtube
Vind hier de tekst van het liedje van Michael Kiwanuka


7. Glennis Grace - Engel Zonder Vleugels

Glennis Grace zingt in dit liedje over hoe belangrijk haar moeder is in haar leven. Het gaat over de liefde van een kind voor haar moeder. Glennis Grace wordt begeleidt door piano, gitaar en violen. Ik kan me voorstellen dat dit een veelgekozen liedje is voor een begrafenis of crematie.
Beluister deze muziek online
Vind hier de tekst van het liedje van Glennis Grace


8. Stevie Wonder - You Are the Sunshine of My Life

Dit liedje van Stevie Wonder gaat over hoe belangrijk iemand in je leven kan zijn. Over dat iemand de zonneschijn in je leven kan zijn. Dit nummer van Stevie Wonder is een oud soul liedje waarbij hij wordt begeleidt door een band en een achtergrondkoortje. Ik vind dat dit nummer je een vrolijk en goed gevoel geeft, waardoor het je misschien troost kan geven.
Luister deze muziek op Youtube
Vind hier de tekst van het liedje van Stevie Wonder


9. Frans Bauer - Er Rijdt Een Trein Naar Niemandsland

Als je van het levenslied of Nederlandstalige muziek houdt, dan is dit een mooi liedje voor een uitvaart. Frans Bauer zingt over het paradijs als eindstation en wordt begeleid door drums, synthesizers en een achtergrondkoortje.
Beluister dit liedje online
Vind hier de tekst van het liedje van Frans Bauer


10. Robbie Williams - Angels

Dit is ook een liedje dat vaak gekozen wordt als uitvaart muziek. Deze song gaat over dat een engel over je waakt en je kracht geeft. Robbie Williams wordt begeleidt door piano, violen en drums.
Beluister deze muziek online
Vind hier de tekst van het liedje van Robbie Williams


Op zoek naar andere muziek?
-> Top 50 mooiste en meest romantische lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste en meest romantische lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste en meest romantische classic lovesongs
-> Top 10 mooiste en meest romantische R&B lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste bruiloft muziek
-> Top 10 mooiste muziek voor een uitvaart

-> Top 10 leukste zomerhits
-> Top 10 mooiste kerstsongs
-> Top 10 subwoofer tracks met een zware bas - hip hop
-> Top 10 beste muziek voor fitness workout - hip hop
-> Top 10 beste raw hardstyle muziek
-> Top 10 beste en bekendste DJ's van de wereld (dance)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...