zaterdag 30 mei 2015

Top 10 beste en bekendste DJ's van de wereld (dance)

wie zijn de beste dj's van de wereld - who are the best dj's of the world

Dance muziek is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Was deze muziekstijl eerst vrijwel alleen maar te horen in de club scene, in discotheken en op dance feesten.. tegenwoordig vind je het overal. Op de radio, in tv reclames, je kunt het zo gek niet bedenken. Tegenwoordig levert deze elektronische dansmuziek zoveel geld op dat de bekendste DJ's miljoenen verdienen. Niet alleen de beste DJ's, maar ook platenmaatschappijen en managers verdienen goud geld met deze elektronische dansmuziek.

Maar wie zijn de beste DJ's van de wereld? En wie zijn de bekendste DJ's van de wereld? Daar verschillen natuurlijk de meningen over, maar ik zal je hier mijn Top 10 beste en bekendste dj's van de wereld laten zien in de dance muziek op dit moment. En dan kijk ik niet alleen naar hoe ze hun dj mix maken, maar ook naar hun bekendheid en producing skills. De DJ's van tegenwoordig zijn eigenlijk niet meer de echte DJ's van vroeger, maar ze hebben tegenwoordig meer de status van artiesten of popsterren.

Ondanks dat dance wereldwijd zeer populair is en er overal goede DJ's vandaan komen, regeren de Nederlandse DJ's duidelijk de top in de dance scene. Van mijn Top 10 beste en bekendste DJ's van de wereld zijn er maar liefst 8 DJ's uit Nederland. Waarschijnlijk ziet jouw Top 10 lijstje met beste DJ's er heel anders uit. Ik ben zeer benieuwd welke DJ's jij tot de top vind horen. Laat hieronder jouw Top 10 beste en bekendste DJ's van de wereld (dance) achter!

Wil je ook dance muziek mp3's downloaden? Check dan eens de dance music websites Beatport, DJ Tunes.com of luister gratis muziek op Spotify.


1. Martin Garrix

Martin Garrix is een populaire DJ en producer die in korte tijd super bekend werd. Hij steeg bij de DJ MAG verkiezing in 2015 van plaats 40 naar de 4e plaats en was daarmee de jongste DJ ooit die een plek in de top 5 bereikte van de DJ Mag Top 100. Hij was op 13-jarige leeftijd al volop bezig met produceren van dance music. Hij heeft al een paar hits op zijn naam staan zoals Animals, Proxy, Helicopter en heeft al mogen samenwerken met Christina Aguilera, Usher, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Bassjackers en Tiesto. Omdat Martin Garrix zo snel aan de weg timmert, niet alleen als DJ, maar vooral ook als dance music producer, staat hij bij mij op dit moment op nummer 1 van de bekendste en beste DJ's van de wereld.

Gratis muziek van Martin Garrix luisteren2. Tiësto

DJ Tiësto is een van de weinige DJ's die al heel lang meeloopt in de DJ-wereld. Deze dance DJ treedt op op dance festivals over de hele wereld en is al meerdere keren verkozen tot beste DJ van de wereld. Waarom ik Tiësto op nummer 2 heb gezet is niet alleen om zijn DJ skills, maar vooral ook om zijn bekendheid en het aantal tracks en remixen hij gemaakt heeft. Hij begon te draaien met disco-platen en hardcore house, maar waar hij mee bekend werd was natuurlijk trance muziek. Tegenwoordig mixt en produceert hij ook techno, minimal, house en electro. DJ Tiësto heeft eigenlijk al alles gedaan; remixen gemaakt voor bekende internationale artiesten, solo-concerten gehad, de Olympische Spelen openen, een eigen radio-programma gehad, een eigen platen-label opgestart, de muziek voor de attractie Aquanura in de Efteling gemaakt.. je kunt het zo gek niet bedenken!

Online muziek van Tiesto luisteren

wie zijn de beste dj's van de wereld


3. Don Diablo

Ook dance producer en DJ Don Diablo gaat al een hele tijd mee in de dance scene. Don Diablo treedt op alle grote dance festivals in de wereld op als DJ, maar hij staat vooral bekend om zijn produceer kwaliteiten. Hij begon klein en organiseerde feestjes om zo studio apparatuur, dj gear en dj mixing software te kopen. In de tussen tijd heeft Don Diablo o.a. samengewerkt met bekende artiesten zoals Pink, Public Enemy, Mika, Chemical Brothers, Madonna, Jessie J en Ed Sheeran. Hij heeft echt superveel dance tracks uitgebracht. Net zoals vele DJ's treedt hij overal in de wereld op. Zomaar een greep uit zijn tour dates agenda: 24 juni Spanje, 26 juni Engeland, 27 juni Spanje, 28 juni Canada, 30 juni Canada, 2 en 3 juli USA, 7 juli griekenland, 9 juli Oostenrijk, 10 juli Hongarije, 11 juli Frankrijk, 12 juli Spanje etc. Echt vette respect voor deze man!

Videos van Don Diablo bekijken

welke software gebruiken bekende dj's om muziek te makenWil je ook dj worden en dj gear kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com
4. Skrillex

Skrillex is een dance dj die afwijkt met zijn subgenre, namelijk dubstep en electrohouse. Skrillex is een van de weinige DJ's in mijn Top 10 beste DJ's die niet uit Nederland komt, maar uit de USA. Ik ben helemaal fan van zijn unieke muziekstijl. In 2008 begon deze bekende DJ onder de naam Skrillex en ging op tournee met DJ Deadmau5. Ook deze DJ draait op dance feesten en dance festivals wereldwijd, zoals Tomorrowland, Heineken Music Hall, Lowlands, Ultra Music Festival, Sonar Festival etc.

Online mp3's luisteren van Skrillex


welke dj gear gebruiken bekende dj's


5. Calvin Harris

Ook Calvin Harris komt niet uit Nederland, maar uit Schotland. Waarom ik deze dance dj en vooral ook dance producer in de top 5 heb staan, is om zijn vele dance nummers en dance remixes die hij gemaakt heeft. Deze bekende producer heeft o.a. samengewerkt met bekende artiesten als Kaiser Chiefs, Jamiroquai, Groove Armada, Katy Perry, Shakira, Kelis, Fatboy Slim en nog vele anderen.

Gratis mp3's van Calvin Harris luisteren

which dutch dj's are the best dj's of the world


6. Chuckie

DJ Chuckie is misschien niet zo'n hele populaire DJ als de andere namen in deze Top 10 beste DJ's in de dance scene, maar hij draait al een behoorlijk tijdje mee. Ook Chuckie reist de hele wereld rond om op te treden op de grootste dance festivals van de wereld zoals Tomorrowland, Sensation en Dirty Dutch. Hij heeft als dance producer o.a. samen gewerkt met David Guetta, the Partysquad, Gregor Salto en LMFAO. Met deze laatste groep heeft hij een bekende dance hit gehad, Let the bass kick in Miami bitch. Ikzelf ben erg fan van zijn muziekstijl. Hij heeft zijn eigen muziek genre Dirty Dutch gecreëerd en latin dance is ook terug te horen in zijn muziek.

Online music van Chuckie luisteren


dj mixen downloaden en live sets downloaden

7. Hardwell

DJ Hardwell is in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste DJ van de wereld. Hij staat dan ook op nummer 1 in de DJ Mag Top 100 lijst. Net zoals Tiesto komt Hardwell uit het Brabantse Breda. Zijn muziekgenre is house, progressive house, electro en techhouse. Ik vond vooral zijn Eclectic Beatz mix cd's te gek die hij tussen 2006 en 2009 uitbracht met bekende producers en DJ's als Sidney Samson, Afrojack, Franky Rizardo, Rehab, Gregor Salto, Laidback Luke, Chuckie en vele anderen.

Muziek van Hardwell op Youtube beluisteren

waar kan ik pioneer kopen


8. Afrojack

Dj Afrojack is misschien wel een van de bekendste DJ's, omdat hij ook weleens het nieuws haalt wat niet met muziek te maken heeft, zoals regelmatig samen gezien worden met Paris Hilton of zijn dure Lamborghini in de prak rijden. Desondanks is het wel een DJ veel optreedt over de hele wereld en veel dance muziek uitbrengt. Hij heeft o.a. samengewerkt met David Guetta, Madonna, Chris Brown, Keane, Steve Aoki, Pitbull, Ne-Yo, Eva Simons, Snoop Dogg, Nicki Minaj en nog vele anderen. Net zoals vele andere bekende DJ's heeft Afrojack ook zijn eigen platenlabel, genaamd Wall Recordings.

Gratis mp3's van Afrojack online luisteren

wie zijn de beste dj's van de wereld

9. Armin van Buuren

DJ Armin van Buuren draait zoals Tiesto al een hele tijd mee en is al 5 keer uitgeroepen tot beste DJ van de wereld. Armin van Buuren draait en produceert voornamelijk trance muziek. Hij had zijn eigen radioprogramma A state of trance dat over de hele wereld werd uitgezonden. Net zoals Tiesto had hij zijn eigen solo party, genaamd Armin Only. Voor het bijdragen aan de promotie van de Nederlandse dancemuziek wereldwijd werd Armin van Buuren in 2011 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Armin heeft als producer van dance muziek veel track titels op zijn naam staan en werkte o.a. samen met beroemde artiesten als Racoon, Jan Vayne, Herman Brood, Ray Wilson, Jacqueline Govaert, Van Velzen en vele anderen.

Free music van Armin van Buuren online

wat zijn goede dj controllers

10. Nicky Romero

Nicky Romero behoort net als Martin Garrix tot de nieuwe generatie DJ's en producers. Hij heeft nog niet heel veel dance tracks op zijn naam staan, maar heeft al wel met grote namen samengewerkt als Tiesto, Fedde le Grand, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris, Afrojack en Avicii. In 2012 kwam hij op plaats 17 binnen in de DJ Mag Top 100 en was daarmee de hoogste binnenkomer ooit.

Online gratis muziek van Nicky Romero luisterenwelke mixing software is het besteWil je ook dj worden en dj gear kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com
Op zoek naar andere muziek?
-> Top 50 mooiste en meest romantische lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste en meest romantische lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste en meest romantische classic lovesongs
-> Top 10 mooiste en meest romantische R&B lovesongs allertijden
-> Top 10 mooiste bruiloft muziek
-> Top 10 mooiste muziek voor een uitvaart

-> Top 10 leukste zomerhits
-> Top 10 mooiste kerstsongs
-> Top 10 subwoofer tracks met een zware bas - hip hop
-> Top 10 beste muziek voor fitness workout - hip hop
-> Top 10 beste raw hardstyle muziek
-> Top 10 beste en bekendste DJ's van de wereld (dance)3 opmerkingen:

  1. We doen het goed wereldwijd.. Beste dj's komen uit Nederland. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet of het allemaal de beste dj's zijn, maar zeker wel de beste producers

    BeantwoordenVerwijderen

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...