zaterdag 16 maart 2013

Informatie over hardstyle


Wat is hardstyle?

Wat is hardstyle?

Hardstyle is een muzieksoort dat een subgenre is van house muziek. Het is een muziekgenre dat nog niet zo heel lang bestaat. Het heeft veel invloeden van hardcore house en hardtrance. De snelheid van hardstyle ligt gemiddeld tussen de 130 en 150 bpm (beats per minute). Hardstyle heeft tegenstelling tot hardcore meer melodie en verhaal in de nummers zitten. Tegenwoordig bestaat de bassline ook uit melodie.

De geschiedenis van hardstyle

Hardstyle is rond 2000 ontstaan uit hardhouse en hardcore, alleen  De hardstyle uit deze beginperiode wordt tegenwoordig ook wel early hardstyle genoemd. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het met hardcorefeesten een beetje gehad had en op zoek was naar iets nieuws. Ik kwam al een aantal keer op hardhouse feesten en dat beviel me goed, al vond ik de muziek soms te soft. Totdat er feesten zoals Qlubtempo kwamen met nieuwe muziek van hardcore dj's als Dj Dana, the Darkraver, Dj Luna, Dj Isaac en the Prophet. De muziekgenre hardstyle was geboren. Deze feesten sloegen erg aan en al snel werden er meer feesten gegeven en kwam er veel nieuwe muziek uit. Niet alleen Nederlandse Dj's zorgden voor het ontstaan van hardstyle. Duitse Dj's en producers zoals Scot Project, Warmduscher, A*S*Y*S, Hennes & Cold, Derb, Kai Tracid, Pulsedriver en Italiaanse Dj's en producers zoals Technoboy, Tuneboy, Tatanka en Zatox zorgden er met hun muziek ook voor dat hardstyle een populair muziekgenre werd.

Voorbeelden van early hardstyle tracks zijn o.a. 'Overdrive' van Scot Project , 'Auf die fresse' van Warmduscher, 'On the edge' van Dj Isaac, 'Derb' van Derb, 'Nightmare' van A*S*Y*S etc.
Voorbeelden van hardstyle zoals het tegenwoordig wordt gemaakt zijn o.a. 'Forever Az One' van Headhunterz, 'World belongs to you' van Zany, 'My life' van Zatox etc.

Ikzelf ben meer van de hardstyle die vroeger gemaakt werd. Op deze nummers kon je veel beter stampen, aangezien de bassline tegenwoordig met de melodie meeloopt. Ik vind de verhaallijnen en melodieën van tegenwoordig wel een stuk mooier, omdat daar veel meer aandacht aan wordt besteed. Organisators van hardstyle feesten en platenmaatschappijen hebben hardstyle helemaal ontdekt en weten dat er veel geld mee te verdienen is. Hardstyle is dus een commercieel product geworden en dat vind ik jammer. Het nummer 'Year of summer' van Wildstylez en Niels Geusebroek heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat hardstyle voor het eerst op landelijke Nederlandse radiostations werd gedraaid. Wanneer het een beetje underground is is alles nog te betalen, maar tegenwoordig betaal je je scheel aan een toegangskaart, drankmuntjes etc.


Hardstyle heeft de wereld veroverd

Ondertussen heeft hardstyle de hele wereld veroverd. Vooral in Europa is hardstyle bekend, maar de laatste jaren heeft dance-evenementen organisator Q-dance ervoor gezorgd dat hardstyle ook populair werd in landen als Australië en de Verenigde Staten. Door nieuwe technieken en nieuwe media kun je overal ter wereld hardstyle muziek luisteren. Er zijn verschillende radio stations die alleen maar hardstyle songs uitzenden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld hardstyleradio.org, slamhardstyle.nl, radio.q-dance.nl, hardstyle.nu, realhardstyleradio.nl etc. Wil je naar hardstyle radio stations zoeken? Kijk dan eens op de website van Shoutcast. Zo zijn er online ook veel hardstyle forums waar mensen uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Bekende forums zijn o.a. Partyflock.nl, Hardtraxx.nl, Harderstate.com, Global Hardstyle Music, Q-Dance etc.

Hardstyle party's

Hardstyle feesten

Hardstyle party's zijn er in overvloed, waaronder hele bekende grote feesten en festivals waarvan de kaarten meestal binnen een paar uur zijn uitverkocht. Q-dance is een organisatie die veel hardstylefeesten geeft over de hele wereld. Bekende namen van hardstyle feesten van Q-dance zijn o.a. Qlubtempo, Defqon, Q-base, Qlimax, the Qontinent, X-Qlusive, Q-dance presents, Qore, Freaqshow, Qontact, Teqnology, Qrime Time en In Qontrol. Ook een bekende dance organisatie die hardstyle party's geeft is b2s. Zij geven feesten als Decibel, Thrillogy, Hardbass, Euphoria, Pussy Lounge en Back 2 school. Organisatie ID&T gaf in het verleden ook feesten als Sensation Black in de Amsterdam Arena, maar hier zijn ze mee gestopt. Volgens mij is er alleen nog een Black edition in België. Hardstylefeesten staan bekend om de mooie enorme decors en shows, die speciaal gemaakt zijn voor het feest. Bekijk hier een video van zo'n show op het hardstyle feest Qlimax of een video van Sensation Black waarbij vuurwerk en waterfonteinen zijn gebruikt. Kijk voor een uitgebreide party agenda op Partyflock.nl!

Andere bekende hardstyle-feesten zijn Reverze, XXlerator, Emporium, Bassleader en Intents festival. Zoals je ziet zijn er elke week wel een aantal grote, maar ook kleine feesten die vaak in houseclubs en discotheken worden gegeven. De grote feesten worden vaak gegeven in grote hallen zoals de RAI in Amsterdam, Het Beursgebouw in Eindhoven, Het Gelredome in Arhnem, Ahoy in Rotterdam en de Ziggodome in Amsterdam. Hardstyle festivals worden vaak op buitenterreinen gegeven zoals Evenemententerrein Biddinghuizen naast het pretpark Six Flags, Almere Strand of vliegveld Weeze in Duitsland.

Hardstyle feesten

Hardstyle Dj´s

Nederland heeft veel goede hardstyle dj´s en hardstyle producers. Bekende hardstyle artiesten zijn o.a. A-lusion, Brennan Heart, Deepack, D-Block & S-te-Fan, DHHD, Donkey Rollers, Zany, Headhunterz, Luna, Noisecontrollers, Showtek, the Pitcher en Wildstylez. Veel hardcore dj's produceren en draaien ook hardstyle muziek. Dit komt omdat hardcore weer meer underground is gegaan en hardstyle heel erg populair is geworden. Hardstyle trekt een groter publiek aan dan hardcore, dus zag je een aantal hardcore dj's (soms onder een andere naam) ook hardstyle muziek maken en draaien op hardstyle feesten. Voorbeelden van hardcore dj's die ook hardstyle draaien en produceren zijn Dana, the Prophet, Gizmo, Neophyte, Isaac en Pavo. Andere bekende hardstyle dj's uit het buitenland zijn o.a. Blutonium Boy, Coone, Frontliner, Tatanka, Technoboy, Zatox, Daniel Mondello, Davide Sonar, Activator, Scot Project etc.

Zelf hardstyle muziek draaien of maken?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Bekijk op bol.com

Hardstyle dj's

Hardstyle albums

Er zijn ondertussen al vele hardstyle cd's verschenen. Tegenwoordig komen er zoveel hardstyle verzamel albums uit dat de meeste tracks eigenlijk overal wel opstaan. Vaak worden er verzamel cd's uitgebracht onder de naam van een hardstyle party. Of platenlabels brengen een compilatie uit van een aantal hardstyle artiesten die bij dat label zitten. Voorbeelden van hardstyle verzamel albums zijn Hardbass, Best of hardstyle, Hardstyle the ultimate collection, Slam! Hardstyle, Hardstyle top 100, Defqon, Scantraxx presents Hardstyle Mix Masterz, Q-Base, Sensation Black, Decibel, In Qontrol, Bassleader etc. Op dit soort cd's staan vaak de hardstyle hits op.
Dan heb je ook nog albums die van 1 hardstyle artiest zijn of door 1 hardstyle artiest is gemixt. Voorbeelden hiervan zijn Project One van Headhunterz & Wildstylez, X-Qlusive Dana van Dj Dana, Analogue Players In A Digital World van Showtek, Godfathers of hardstyle van Dj Zany, Hardstyle Mix Masterz van Luna, Studio Sessions van Headhunterz etc. Voorbeelden van bekende hardstyle labels zijn Blutonium Records, Scantraxx, Dirty Workz, Be Yourself Music, Brennan Heart Music, Mid-Town Digital, Wicked Sounds, Stormtraxx Blue, Overdose Digital, Q-dance Records, JDX Music, Lobotomy Records etc.

Wil je hardstyle downloaden of streamen? Kijk dan eens op Spotify, iTunes, Beatport of Shoutcast. Daar kun je hardstyle muziek streamen of hardstyle mp3's downloaden. Ook kun je nog bij echte winkel stenen platenzaken zoals Mid-town en Freaky Records platen (vinyl) of cd's kopen. Wil je online hardstyle albums kopen? Kijk dan eens bij Bol.com, Freerecordshop of Mid-town!

Hardstyle albums

Hoe dans je op hardstyle?

Op hardstyle wordt niet gedanst, maar gestampt. Het zogenaamde stampen heeft wel iets weg van het hakken zoals op hardcore muziek. Raggen, zagen en beuken zijn ook termen die gebruikt worden voor het dansen op hardstyle music. Bezoekers van hardstylefeesten kunnen op hun eigen manier uit hun dak gaan. Is dit niet met dansen, dan wel met springen of stampen. Bekijk hier een video hoe bezoekers van hardstyle feesten dansen. In Australië is het normaal om de Melbourne Shuffle te dansen. Bekijk deze dansstijl op Youtube.


Op zoek naar de beste raw hardstyle tracks?
Check deze Top 10 beste raw hardstyle muziek!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...