vrijdag 14 december 2012

538 Dance Smash 2011 Vol. 4


538 Dance Smash 2011 Vol. 4Label: Universal Music
Land: Nederland
Releasedatum: 26 augustus 2011
Genre: Dance
Aantal cd's: 1 cd
Totale duur cd: 76 minuten
EAN/Barcode: 0602527602042
Prijs cd: tussen € 13 en € 18
Prijs downloadbare losse track: tussen € 1 en € 1,30
Prijs downloadbaar album: ongeveer € 10

538 Dance Smash Hits

De Dancesmash bestaat al 15 jaar en is een wekelijkse nominatie van een dancenummer dat volgens Radio 538 een hit kan worden. Een paar keer per jaar wordt er een cd uitgebracht onder de naam '538 Dance Smash Hits' met een overzicht van de hits in die periode.

Tracklist '538 Dance Smash 2011 Vol. 4'

01. Lucenzo Feat. Omar, Don - Danza Kuduro
02. Elena - Midnight Sun
03. Pitbull Feat. Ne-Yo / Afrojack & Nayer - Give Me Everything
04. Alexandra Stan - Get Back
05. R.I.O. - Miss Sunshine
06. Avicii - Fade Into Darkness
07. Sak Noel - Loca People
08. Nick Romero & Mitch Crown - Schizophrenic
09. Inna Feat. Flo Rida - Club Rocker
10. Benny Benassi Feat. Gary Go - Cinema
11. Criminal Vibes Feat. N.U.M. - Save Me
12. Nadia Ali / Starkillers / Alex Kenji - Pressure (Alesso Radio Mix)
13. Jennifer Lopez Feat. Pitbull - On the Floor
14. Tony Junior - Call It Love
15. Joshua Khane - Bum Bum Bum
16. Milk & Sugar Feat. Makeba, Miriam - Hi-A Ma (Pata Pata)
17. Lasgo - Here With Me
18. Sunrise Inc. / Liviu Hodor - Still the Same
19. Lolita - Joli Garçon
20. Andra - Something New
21. Earl S. - Fiesta
22. Gonzalez, Vato Feat. Foreign Beggars - Badman Riddim (Jump)
23. Wolfgang Gartner Feat. Will.I.Am - Forever
24. Dj Fresh Feat. Sian Evans - Louder


Aantal nummers van de cd uitgelicht

01. Lucenzo Ft. Don Omar - Danza Kuduro
Luister hier online naar de track op Youtube
Dit is een erg vrolijk nummer met een melodie die meteen blijft hangen. De muziekstijl is reggaeton. Er is niet erg veel afwisseling in het nummer, maar dat maakt eigenlijk niet uit. De muziek is namelijk erg dansbaar. Op elke tel van de maat hoor je een bassdrum, de melodie wordt verzorgd door een accordeon, de bas klinkt lekker zwaar en de vocalen zijn van de Puerto Ricaanse Don Omar en de Portugees Lucenzo.

2. Elena - Midnight Sun
Luister hier online naar de track op Youtube
Bij het horen van deze track dacht ik, ojee... dit wordt weer zo'n 'We No Speak Americano'-track, maar dat viel mee. Het is weer zo'n typische vrolijke Roemeense housetrack. Qua muziek stelt het niet zo heel veel voor, maar vrolijk is het zeker wel. Ook bij deze zangeres kun je horen dat ze uit een Oostblokland komt door het accent. Een strakke bassdrum en percussie zorgen voor de beat. De melodie wordt verzorgd door een saxofoon en diverse synths.

3. Pitbull Feat. Ne-Yo / Afrojack & Nayer - Give Me Everything
Luister hier online naar de track op Youtube
Zo zie je weer dat vele R&B-artiesten de club- en housekant opgaan. Pitbul en Ne-Yo zijn grote namen en onze eigen Afrojack doet het de laatste tijd ook erg goed in het buitenland. De inbreng van Pitbull in deze track vind ik mager, maar de zang van Ne-Yo geeft je kippenvel. De muziek stelt verder niet zo heel veel voor, maar de melodie van de Junosynth, samen met de zang, blijft zeker hangen en zorgde ervoor dat dit een echte zomerhit was.

7. Sak Noel - Loca People
Luister hier online naar de track op Youtube
Dit is weer een voorbeeld van een track dat eigenlijk nergens op slaat. Iedereen kan 'what the fuck' mee roepen op de dansvloer, wat dit nummer tot een zomer- en vakantiehit heeft gemaakt. Dit soort tracks, die alleen maar een hit worden om de simpele tekst, kom je heel vaak tegen. De muziek is een rustige housebeat met een simpele hoge synthmelodie die wel blijft hangen.

09. Inna Feat. Flo Rida - Club Rocker
Luister hier online naar de track op Youtube
Leuk dat de Roemeense Inna opgemerkt wordt door internationale artiesten en gaat samenwerken. Ik ben sowieso fan van de opkomende Roemeense housemuziek. De refreinen klinken erg vrolijk waarbij Inna voor de vocalen zorgt. Wat opvalt in deze track is de zagende melodie die ervoor zorgt dat je hoofd vanzelf mee gaat bewegen op de ritme van de muziek. Waarschijnlijk is dit de reden waarom dit nummer het goed doet in de clubs en discotheken.

13. Jennifer Lopez Feat. Pitbull - On the Floor
Luister hier online naar de track op Youtube
Op zich is dit best een lekkere zomertrack, alleen vind ik het jammer dat ze de melodie gebruikt hebben van de Lambada van Kaoma. Zo'n grote ster waar zulke grote producers achter zitten en dan gebruiken (jatten) ze een bestaande melodie omdat dit al een keer een hit is geweest. Beetje te makkelijk! Zoals ik al zei is het wel een lekkere track met leuke house- en techno synthloopjes. De zang stelt niet zo veel voor, maar dat zijn we wel gewend van Jennifer Lopez. Een echte zangeres is het niet. Het blijft toch een actrice die ook wel leuk kan zingen.

17. Lasgo - Here With Me
Luister hier online naar de track op Youtube
Dit is weer zo'n typische Lasgo-track dat zijn eigen unieke sound en opbouw heeft. Mooie volle synthmelodieën die samen met de zang erg belangrijk zijn. De drums en percussie zorgen voor het ritme, maar blijven eigenlijk altijd op de achtergrond. Het melodietje wordt trouwens ook gefloten, iets wat ik volgens mij nog niet vaker heb gehoord in hun tracks. Maar zoals altijd hebben hun nummers veel energie en klinken ze altijd vrolijk.

Conclusie

Er staan op zich wel een aantal leuke dancetracks op, maar er staan ook een hoop nummers op waar ik niks mee heb. Dat is een beetje het nadeel van zo'n verzamel album. Het is veel leuker om zelf nummers te downloaden (legaal) en zelf je album samen te stellen. Dit soort services worden o.a. aangeboden door Spotify, iTunes of Beatport. De geluidskwaliteit van de cd is erg goed. Alle dance nummers liggen eigenlijk op één lijn, dus vrijwel geen grote verschillen in kwaliteit. Het 538 album is dus erg goed afgemixt. De cd begint eigenlijk meteen met de (voor mij) drie lekkerste tracks op dit album. Daarna wordt het eigenlijk alleen maar minder. Ik had toch wel meer hits verwacht. Waarschijnlijk staan deze drie tracks op veel meer verzamelcd's. Deze 538 Dance Smash album valt mij dus een beetje tegen!

Pluspunten
+ Goed afgemixt
+ Paar lekkere tracks

Minpunten
- Een hoop (voor mij) minder interessante tracks

Aanschaftip

Je kunt de cd (origineel in hoesje) bestellen bij een (online) cd-winkel, zoals bijvoorbeeld Free Recordshop of Bol.com. Maar je kunt de cd ook vaak downloaden bij een online muziekaanbieder als iTunes of Spotify. Voordeel hiervan is dat je dan niet persé alle nummers hoeft te kopen, maar alleen de nummers die jij mooi vindt. Nadeel is dat ze vaak in mp3- of wma-formaat zijn, wat inhoudt dat ze gecomprimeerd zijn. Misschien is dit niet hoorbaar voor iedereen, maar toch gaat dat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. Ook heb je dan een geheugendrager nodig waar je de nummers op kwijt kan, zoals een lege cd, een usb-stick of een mp3-speler. En wat veel mensen niet weten is dat een cd die je zelf hebt gebrand een levensduur van een aantal jaar heeft. Het heeft dus allebei z'n voor- en nadelen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...