woensdag 13 februari 2013

Headhunterz - Studio Sessions: een aantal goede tracks, maar zeker ook een aantal die tegenvallen


Informatie over Headhunterz en Studio Sessions

Willem Rebergen, ofwel Headhunterz, is een succesvolle dj en producer uit Veenendaal. Headhunterz is ontdekt door The Prophet en sindsdien draait ie op feesten in de hele wereld. Bekende feesten waar Headhunterz o.a. heeft gedraaid zijn Defqon, Q-base, Qlubtempo, Qlimax, Hard Bass, Hard Nature, InQontrol, Emporium, Decibel, Mysteryland, Thrillogy, Sensation Black en hij heeft pas zijn eigen feest gehad in de Heineken Music Hall: X-Qlusive Headhunterz. Hij brengt voornamelijk platen uit op het label Scrantraxx en heeft zelf ook een platenlabel. Deze heet Scantraxx Reloaded dat een sublabel is van Scantraxx. Op de cd 'Studio Sessions' staan een paar nieuwe tracks op van Headhunterz, maar voornamelijk bewerkingen van oude tracks eventueel in samenwerking met andere artiesten van het Scantraxxlabel.

Waar kan ik dit album van Headhunterz kopen of downloaden?

'Studio Sessions' van Headhunterz is te koop bij muziekwinkels, webshops en warenhuizen als Bol.com, Freerecordshop.nl, Amazon.nl, cduniverse.com, Wehkamp.nl, ECI.nl, Cosmox.nl. Je kunt de cd ook downloaden of streamen bij iTunes en Spotify.

Tracklist ´Studio Sessions´

01. Headhunterz & Brennan Heart - The Mf Point Of Perfection (Original Dubstyle Mix)
02. Headhunterz - Psychedelic
03. Chuckie - Let The Bass Kick (Headhunterz Remix)
04. Headhunterz - Hate It Or Love It (Live Edit)
05. Headhunterz Vs Wildstylez - Blame It On The Music (D-Block & S-te-Fan Remix)
06. Project One - Raiders Of The Sun (Headhunterz Edit)
07. Builder - Her Voice (Headhunterz Remix Edit)
08. Headhunterz & Wildstylez Ft Mc Villain - Stuck In Ur Head
09. Headhunterz - Emptiness
10. Headhunterz - Forever Az One (Noisecontrollers Remix)
11. Headhunterz - Dreamcatcher
12. Proppy* & Heady* - The B-Side
13. Headhunterz - Subsonic (Hardbass Edit)
14. Headhunterz - The Sacrifice (Evil Edit)
15. Headhunterz & Noisecontrollers - The Space We Created

Hoe klinken de tracks op dit album?

De nummers liggen allemaal rond de 150 bpm (beats per minute), zodat deze netjes in elkaar overlopen.

1. Headhunterz & Brennan Heart - The Mf Point Of Perfection
Check deze track online
Dit is de openingstrack van het album en begint met een bekende synth, die erg lijkt op de synthloop in 'Voodoo People' van de welbekende Engelse Prodigy. Begeleid door een breakachtige beat gaat dit over in het tussenstuk waarbij er een stem te horen is die een verhaal vertelt. De snare leidt de hardstyle melodie in en gaat al snel over in de beat waarbij de bassline meeloopt met de melodie. Ik vind het een echte Scantraxx-melodie dat altijd pakkend is. Ik hoor voor het eerst dat er gespeeld wordt met een breakbeat en de melodie. Ik moet eerlijk toegeven dat het geen stamptrack is, maar meer een openingstrack.

03. Chuckie - Let The Bass Kick (Headhunterz Remix)
Luister op Youtube naar dit nummer
Toen ik de titel 'Let The Bass Kick' zag staan, was ik zeer benieuwd wat Headhunterz hiervan gemaakt had. Dit is namelijk een erg coole track van Dj Chuckie dat meteen te herkennen is aan de unieke synthloop. Deze remix van Headhunterz begint in een langzaam tempo waarbij gebruik is gemaakt van de welbekende synthloop en een zware bassdrum. Dit gaat snel over in een bewerkte synthloop op een hoger tempo waarna de bassdrum vlot invalt. Ik zeg, een echt stampnummertje! Headhunterz maakt hier gebruik van leuke filters voor de bassdrum en maakt de track niet te ingewikkeld. Toch geeft ie met de tweede melodielijn zijn eigen draai eraan en zorgt ervoor de track lekker blijft stampen.

06. Project One - Raiders Of The Sun (Headhunterz Edit)
Beluister dit nummer op Youtube
Dit nummer begint met een hele lange intro. Een vrouwenstem vertelt een verhaal waaonder duistere en vage geluiden te horen zijn. Dit gaat over in een sprookjesachtige melodie dat zo uit een film kan komen. Hierna wordt het nummer langzaam opgebouwd en wordt er gewerkt naar een climax, waarna de bassdrum invalt en de strakke beat begint. Er gebeurt niet al te veel, maar het stampt wel.

08. Headhunterz & Wildstylez Ft Mc Villain - Stuck In Ur Head
Check deze track op Youtube
Deze track van Headhunterz begint met een vlotte hardstyle beat waarbij Mc Villain erover heen rapt. Al snel gaat het over in een groffer stukje dat naar mijn mening meer neigt naar de hardcore. Dit stukje klinkt lekker agressief! In het tussenstuk komt de melodie op dat er meteen weer een vrolijkere draai aan geeft. Wanneer de bassdrum invalt loopt de bassline weer mee met de melodie. Het nummer loopt lekker door zonder al te veel lange tussenstukken en eindigt weer in de groffere hardcore-stijl.

10. Headhunterz - Forever Az One (Noisecontrollers Remix)
Beluister deze track online
Toen ik zag dat Noisecontrollers hier een remix van hadden gemaakt, dacht ik.. Kun je van deze supertrack een creatievere bewerking maken? Dat kan toch bijna niet? Toch weten ze in hun eigen creatieve stijl van deze track een verrassende remix te maken. Ze gebruiken een lekkere zware kick met veel vage geluiden waarbij de stem van het origineel terugkomt. Het pianomelodietje hebben ze iets meer versierd dan het orgineel dat snel in een verrassende acid-achtige melodie overgaat dat veel drukker is dan de originele melodie. En wanneer je verwacht dat de melodie meeloopt wanneer de beat invalt, kom je bedrogen uit, want de melodie stopt na het tussenstuk. Hierna komt gewoon een lekker stampstukje dat behoorlijk verrassend is.

11. Headhunterz - Dreamcatcher
Check dit nummer op Youtube
Dit vind ik één van de mindere tracks op dit album. Er gebeurt te weinig, te eentonig en het stampt absoluut niet. Daardoor vind ik het meer hardtrance dan hardstyle. Er wordt gebruik gemaakt van een zingende vrouwenvocal dat een beetje dromerig klinkt. De melodie klinkt wel lekker, maar de bassdrums kicken niet hard genoeg vind ik.

12. Proppy* & Heady* - The B-Side
Luister dit nummer online
Een lekker nummer dat me aan de oude hardstyle doet denken. Dit komt natuurlijk ook voornamelijk door de herkenbare geluiden die gebruikt zijn. Deze geluiden zijn zo herkenbaar dat ze het altijd goed doen op een feest. Het nummer is perfect voor een feest door het gebruik van een goede MC en de zeker niet standaard opbouw van de track. Er wordt goed gewerkt naar een climax en de bassdrum kickt behoorlijk. Verder is er weinig melodie te vinden, maar het nummer stampt wel! Wie denk je trouwens wie Proppy is? The Prophet natuurlijk!

15. Headhunterz & Noisecontrollers - The Space We Created
Check de track online
De laatste track van het album begint meteen bruut met krakende synhs en een stampende bassdrum. Duistere en vage geluiden en een zware filmachtige stem verzorgen het tussenstuk waarbij de hardstyle melodie erin gegooid wordt die gespeeld wordt door volle synths. Het einde vind ik echt grof klinken waarbij de bassdrums op een 'Promo'-achtige manier worden vervormd. Zeker vet gedaan! Deze afsluiter is toch wel één van mijn favoriete tracks van dit album van Headhunterz.

Conclusie

Op zich is het een aardige cd. Sommige bewerkingen van bestaande nummers vind ik maar minimaal en van een aantal tracks zijn echt goede remixen gemaakt. Het geluid van de cd is, zoals we gewend zijn van Scantraxx-albums, goed afgemixt. Zware bassen met heldere mid- en hoge tonen zorgen ervoor dat de tracks die erop staan loeihard uit je speakers knallen. Op zich een leuke cd voor de paar goede tracks die erop staan, maar zeker geen musthave.

Pluspunten
+ Een aantal goede stamptracks
+ Geluid is goed afgemixt

Minpunten
- Staan ook een hoop mindere tracks op


Label: Scantraxx
Land: Nederland
Aantal cd's: 1 cd
Releasedatum: 9 maart 2010
Genre: Hardstyle
EAN/Barcode: 8717591361206
Prijs: rond de € 15 bij o.a. bij bol.com, freerecordshop.nl, Midtown records, Freaky records, Music Store, Fame, Van Leest en de Mediamarkt

Aanschaftip

Je kunt de cd (origineel in hoesje) bestellen bij een webshop, zoals bijvoorbeeld Free Recordshop of Bol.com. Maar je kunt muziek ook vaak downloaden of streamen bij een online muziekaanbieder als iTunes, Beatport of Spotify. Voordeel hiervan is dat je dan niet persé alle nummers hoeft te kopen, maar alleen de nummers die jij mooi vindt. Nadeel is dat ze vaak in mp3- of wma-formaat zijn, wat inhoudt dat ze gecomprimeerd zijn. Misschien is dit niet hoorbaar voor iedereen, maar toch gaat dat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. Ook heb je dan een geheugendrager nodig waar je de nummers op kwijt kan, zoals een lege cd, een usb-stick of een mp3-speler. En wat veel mensen niet weten is dat een cd die je zelf hebt gebrand een levensduur van een aantal jaar heeft. Het heeft dus allebei z'n voor- en nadelen!


Bestel je favoriete hardstyle cd of dvd direct bij Bol.com!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...