zaterdag 9 februari 2013

Glennis Grace - One Moment In Time / Het Beste Van: Leuke verzameling discografie Glennis Grace


Glennis Grace - One Moment In Time / Het Beste Van: Leuke verzameling discografie Glennis Grace

Waar kan ik dit album van Glennis Grace kopen of downloaden?

'One Moment In Time / Het Beste Van' is te koop bij muziekwinkels, webshops en warenhuizen als Bol.com, Freerecordshop.nl, Amazon.nl, cduniverse.com, Wehkamp.nl, ECI.nl, Cosmox.nl. Je kunt de cd ook downloaden of streamen bij iTunes en Spotify.


Informatie over Glennis Grace

Glenda Batta ofwel Glennis Grace won al in 1994 als 16-jarige de Soundmixshow, waar ze Whitney Houston na deed. Het album dat ze daarna uitbracht deed het niet echt goed en de singles die ze uitbracht waren ook geen succes. In de periode daarna trad ze nog weleens op, maar vooral samen met andere artiesten. In 2005 kwam ze voor Nederland uit tijdens het Eurovisie Songfestival in de Oekraïne, maar werd uitgeschakeld tijdens de voorrondes. In 2006 gooide ze het over een andere boeg en bracht een Nederlandstalig album uit. Erg veel succes had ze hier ook niet mee. In maart 2011 zong Glennis het nummer 'Afscheid' van Volumia! In het programma 'De beste zangers van Nederland', waar ze heel veel goede reacties op heeft gehad. Vanaf dat moment kwam haar carrière in een stroomversnelling en bracht dat nummer uit dat overal te horen was. De track werd een nummer 1 hit. In mei 2011 kwam ze met een live album met covers en eigen nummers en ook die ging supervaak de toonbank over. Eindelijk is Glennis doorgebroken in Nederland en ik hoop dat ze dit volhoudt, want met haar stem verdient ze dit echt.

Tracklist 'One Moment In Time / Het Beste Van'

1. One Moment in Time
2. I'm Gonna Be Strong
3. My Impossible Dream
4. Als je Slaapt
5. Say A Little Prayer
6. Somebody Else's Guy
7. Dansen Met Het Leven
8. Absolutely Not
9. Jij Weet
10. It's Over
11. Stille Tranen
12. One Time In Your Life
13. Always On My Mind
14. Engel Zonder Vleugels
15. Hoe
16. R.E.A.L. Emotion
17. Shake Up Party
18. Betcha Never
19. Verleden Tijd
20. The Greatest Love We'll Never Know
21. Somewhere In Time

Hoe klinken de liedjes van Glennis Grace op deze cd?

4. Als je Slaapt
Luister online naar dit nummer
Dit nummer is een Nederlandstalige ballad dat me een beetje doet denken aan het album van Maud, degene die tweede werd bij Idols in 2004. Of natuurlijk de muziek van Trijntje Oosterhuis, waarvan ik vind dat Glennis eigenlijk de opvolger is. Het liedje gaat over het zoontje van Glennis, waarin ze haar moedergevoelens uit. Ik vind de track een mooie melodie hebben, waarbij je zeker kippenvel krijgt. Droge drums, een doffe bas, emotionele pianoklanken, volle strings en strijkers zorgen voor de muziek. De opbouw is perfect en de zang van Glennis klinkt alsof het breekbaar is. In dit nummer geen sterke uithalen, alleen maar tedere zang. Dit vind ik zeker één van de betere nummers van het album.

8. Absolutely Not
Beluister dit liedje online
Dit vind ik nu een goede, moderne track op dit album. Niet die standaard nederpop-muziek, maar een nummer dat het internationaal ook nog eens goed zou kunnen doen. De track is een beetje R&B of urban-achtig, zoals van Jennifer Lopez of Christina Aguilera. Het ritme klinkt een beetje reggaeton-achtig met een tegenritme. De instrumenten zorgen ervoor dat de track erg vol klinkt, gewoon perfect. De muziek is erg dansbaar. Wat mij betreft één van de beste nummers op dit album.

11. Stille Tranen
Luister naar deze song op Youtube
Deze Nederlandstalig ballad begint alleen met de zang van Glennis die begeleid wordt door akoestisch gitaar. Een piano valt daarna in met zijn emotionele akkoorden, waarna de bas en drums ook snel meespelen. De track zelf stelt niet zoveel voor, maar Glennis laat ook hier weer horen dat ze Nederlandstalig goed kan zingen. De articulatie is goed, waardoor je de hele tekst goed kan volgen.

14. Engel Zonder Vleugels
Beluister dit liedje op online
Dit is weer een voorbeeld van zo'n mooie Nederlandstalige ballad van Glennis Grace. Dit nummer gaat over haar gevoelens voor haar moeder, de belangrijkste persoon in haar leven. Het nummer heeft een hele goede tekst met een mooie melodie. De muziek wordt voornamelijk verzorgd door een piano, violen, een bas en een akoestische gitaar. Heel minimaal, maar daardoor heel puur. Ook dit vind ik weer één van de beste tracks op dit album.

16. R.E.A.L. Emotion
Luister online naar dit nummer
Dit nummer is een voorbeeld van zo'n jaren negentig house track. Het doet me een beetje denken aan 'Touch Me There' van Trijntje Oosterhuis. Een droge bassdrum met een open hihat na elke tel en een lichte snare op elke tweede tel. Een funky bassline en korte akkoorden gespeeld door een piano zorgen voor de melodie. Een achtergrondkoortje, percussie en strings zorgen ervoor dat het nummer vooral tijdens de refreinen wat worden opgevuld. Een lekker nummertje, maar het klinkt wat standaard en stelt verder niet zo heel veel voor.

17. Shake Up Party
Beluister dit liedje op Youtube
Dit is weer zo'n track die afwijkt van die standaard nederpop-muziek. Ook weer zo'n nummer dat het internationaal goed zou kunnen doen. Wat mij betreft doet het niet onder voor muziek zoals van Jennifer Lopez. Een lekker uptempo house-ritme met veel latin-invloeden. Dit komt vooral door het orgeltje dat me weer een beetje doet denken aan 'Summer Jam' van The Underdog Project. Ook de blazers (trompetten etc.) en piano-akkoorden zorgen voor de latin-tint van deze track. Wel is er weinig variatie te horen, maar ik vind het zeker wel een lekkere track.

Conclusie

Een leuk album waar een hoop nummers van Glennis Grace op staan van de afgelopen 11 jaar. Helaas vind ik er een hoop minder goede nummers tussen zitten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Glennis een superstem hebben. Maar blijkbaar heeft ze de verkeerde producers gehad in het verleden. Glennis is al zo lang bezig en nu pas breekt ze door met een nummer dat eigenlijk niet eens van haar is. Erg jammer vind ik dat, want met haar ervaren stem kan ze namelijk veel en veel meer. Als ze maar de goede producers tegenkomt denk ik. Kijk maar eens naar Esmee Denters of Waylon. Wat zij al bereikt hebben met een goede producer en platenmaatschappij. Persoonlijk vind ik Glennis veel beter zingen, omdat ze een breder repertoire aan kan met haar stem. Daarom vind ik het zo jammer dat dat er nog niet uit is gekomen. Misschien een Amerikaanse producer of platenmaatschappij die wat moderner denkt dan Nederlandse producers zoeken?

Ik vind dat je Glennis Grace wel een beetje met Trijntje Oosterhuis kunt vergelijken. Ze kunnen allebei een breed repertoire aan met hun stem plus ze kunnen heel goed in het Nederlands, maar ook in het Engels zingen. Dan heb je dus niet dat ze gebonden zijn aan ons kleine landje, net zoals bijvoorbeeld Marco Borsato, Nick & Simon, De Dijk en meer van dat soort artiesten. Internationaal gekeken vind ik Glennis Grace wel vergelijkbaar met Christina Aguilera. Niet qua 'image', maar qua zang en muziek. Ze kan alles zingen, van ballad tot echte R&B. Al met al vind ik dat dit album leuke nummers bevat, maar ook een hoop minder leuke. Wil je een verzameling van Glennis Grace van afgelopen jaren, dan is dit wel een leuk album. Ikzelf ben denk ik meer benieuwd naar haar nieuwe album waar meer moderne Engelstalige tracks op staan. Ik vind dit album 3 sterren waard.

Pluspunten
+ Leuke verzameling discografie Glennis Grace

Minpunten
- Ook een hoop minder leuke nummers


Label: CNR
Land: Nederland
Releasedatum: 29 april 2011
Genre: Pop
Aantal cd's: 2 cd's
Totale duur cd 1: 78 minuten
EAN/Barcode: 8714221058901
Prijs cd: tussen de € 13 en € 15
Prijs downloadbare losse track: ongeveer € 1
Prijs downloadbaar album: ongeveer € 9

Aanschaftip

Je kunt de cd (origineel in hoesje) bestellen bij een webshop, zoals bijvoorbeeld Free Recordshop of Bol.com. Maar je kunt muziek ook vaak downloaden of streamen bij een online muziekaanbieder als iTunes, Beatport of Spotify. Voordeel hiervan is dat je dan niet persé alle nummers hoeft te kopen, maar alleen de nummers die jij mooi vindt. Nadeel is dat ze vaak in mp3- of wma-formaat zijn, wat inhoudt dat ze gecomprimeerd zijn. Misschien is dit niet hoorbaar voor iedereen, maar toch gaat dat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. Ook heb je dan een geheugendrager nodig waar je de nummers op kwijt kan, zoals een lege cd, een usb-stick of een mp3-speler. En wat veel mensen niet weten is dat een cd die je zelf hebt gebrand een levensduur van een aantal jaar heeft. Het heeft dus allebei z'n voor- en nadelen!Bestel dit of een ander album van Glennis Grace direct bij Bol.com!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...