woensdag 30 januari 2013

Eclectic Beatz 10: dit laatste deel van Eclectic Beatz is zeker geslaagd!
Informatie over DJ Hardwell & Eclectic Beatz

De 22-jarige Robbert van de Corput wist zich al op jonge leeftijd op de kaart te zetten. Hij begon zijn carrière eigenlijk al op 13-jarige leeftijd, maar de afgelopen paar jaar is hij pas echt bekend geworden in de internationale dance-scene. Hij begon met mixen van bubbling beats, maar wilde iets nieuws. Hieruit vloeide de Eclectic Beatz albums, waarbij latin en electro de hoofdrol speelden. Ondertussen zijn we beland bij deel 10 en dit zal het laatste deel zijn in de Eclectic Beatz-serie. Hij zal binnenkort vast met iets helemaal nieuws komen en daar ben ik zeer benieuwd naar!

Waar kan ik Eclectic Beatz van Hardwell kopen of downloaden?

Eclectic Beatz is te koop bij muziekwinkels, platenzaken, webshops en warenhuizen als Bol.com, Freerecordshop.nl, Amazon.nl, cduniverse.com, Freaky Records, Midtown Records, Wehkamp.nl, ACI.nl, Cosmox.nl. Je kunt de cd ook downloaden of streamen bij iTunes en Spotify.

Tracklist 'Eclectic Beatz 10'

01. Cocodrills - Never Stops (Anton Pieete Remix)
02. DJPP - Miami Vice
03. Hardwell & R3Hab - Labyrinth
04. Fedde Le Grand feat. Mr. V - Back & Forth (Vocal Mix)
05. Mark Mendes & Mike Jacinto - Molly
06. Chris Lake & Marco Lys - La Tromba (Riva Starr Remix)
07. Wolfgang Gartner - Latin Fever
08. René Amesz - Coriander (Hardwell & R3hab Remix)
09. Franky Rizardo - Toddler
10. Api aka Emix & D Lewis - Lunchbox (Funkadelic Remix)
11. Armand Van Helden - Witch Doktor (Brainless Remix)
12. Laidback Luke & Gregor Salto feat. Mavis Acquah - Step By Step
13. Hardwell & Funkadelic - Get Down Girl (Nicky Romero Remix)
14. Milton Channels, Andrea Sáenz, Sebastián Reza & Pablo Basel - Trip (Joeysuki Remix)
15. Nicky Romero - My Friend
16. Matteo DiMarr - Drumbotto
17. Tristan Garner & Gregori Klosman - Fuckin Down
18. Sir James - Special (Bingo Players Remix)
19. Oliver Twizt - Gangsterdam
20. Bobby Burns & Afrojack - Ghettoblaster
21. Sidney Samson Ft. Lady Bee - Shut Up And Let It Go (Chuckie Remix)
22. Boris Dlugosch - Bangkok

Aantal nummers van de cd uitgelicht

02. DJPP - Miami Vice 
Beluister deze track op Youtube
Deze techhouse track vind ik wat minder. De opbouw duurt veel te lang, waardoor het vocal-loopje op een gegeven moment begint te irriteren. Ik vind het erin gooien van de droge, minimale bassdrum verrassend. Een moment waar ik het niet had verwacht. Over het algemeen vind ik dit nummer eentonig.

07. Wolfgang Gartner - Latin Fever
Luister naar deze song op Youtube
Heerlijke track waarbij eigenlijk niet heel veel gebeurt. Vooral de bassline klinkt erg groovy, al vind ik de latin ver te zoeken in deze track. Het enige wat ik latin vind is het sambafluitje af en toe ertussendoor. De korte breaks of fills zitten creatief in elkaar, al had ik wel iets meer percussie verwacht.

08. René Amesz - Coriander (Hardwell & R3hab Remix)
Beluister dit nummer online
Een erg strakke technobeat met latininvloeden (percussie) is de basis van het nummer. Er wordt gebruik gemaakt van een dwarsfluit-loopje dat wordt afgewisseld met een simpele synthmelodie, kenmerkend is voor de Hardwellsound. Opbouw van de climax is perfect. Verder gebeurt er eigenlijk niet zo veel in het nummer, maar het blijft allemaal toch interessant om naar te luisteren.

09. Franky Rizardo - Toddler 
Luister online naar deze track
De synth waar het eigenlijk om draait doet me erg denken aan 'Energizer' van Joy Kitikonti. Een simpele techhouse-beat is de basis voor de track terwijl de synthloop eigenlijk heel simpel is. Af en toe wordt er een filter overheen gegooid, maar er gebeurt verder niet heel veel. Toch is het een lekkere track en denk ik dat ie het op een feest goed doet in het begin van de avond.

12. Laidback Luke & Gregor Salto feat. Mavis Acquah - Step By Step 
Beluister dit liedje online
Een lekkere track met erg vette geluiden, waarbij percussie de boventoon voert. Het tussenstuk vind ikzelf iets te lang waarbij Mavis Acquah het stuk heeft ingezongen. Er wordt naar een climax gewerkt, alleen vind ik deze niet echt geslaagd. Het had van mij wel iets explosiever gemogen. Wanneer de synths erbij invallen vind ik dit niet passen bij de beat, die ik trouwens wel echt super vind klinken!

13. Hardwell & Funkadelic - Get Down Girl (Nicky Romero Remix)
Luister online naar dit nummer
Ook weer zo´n lekkere groovy track. Een zware, strakke bassdrum en een synth zorgen voor de basis van het nummer. De climaxen worden goed opgebouwd en er wordt goed gebruik gemaakt van verschillende geluiden om de track interessant te houden. Ook weer zo'n track waarbij je hoofd vanzelf mee beweegt op de maat van de muziek.

16. Matteo DiMarr - Drumbotto
Beluister deze track op Youtube
Dit is een heerlijke, funky track waarbij percussie en jungle-achtige geluiden de hoofdrol spelen. Er wordt perfect naar een anti-climax gewerkt, waarbij je meteen zin krijgt om te dansen. Ik durf te wedden, wanneer deze track op een feest wordt gedraaid, het publiek helemaal losgaat.

17. Tristan Garner & Gregori Klosman - Fuckin Down
Luister online naar deze track
Deze track klinkt lekker funky waar de hele zware bassdrum en bassline voor de basis zorgen. De melodie wordt voornamelijk verzorgt door percussie-achtige instrumenten. Deze wordt later aangevuld door een korte, simpele synth. Het nummer heeft een goede opbouw met een heftige climax erin, waarna de erg strakke beat weer door je speakers knallen. Dit is ook weer zo´n nummertje waarbij je hoofd vanzelf op de maat van de muziek mee beweegt.

21. Sidney Samson Ft. Lady Bee - Shut Up And Let It Go (Chuckie Remix)
Beluister dit nummer op Youtube
Je kunt meteen de Chuckie-invloeden horen in dit nummer. De track begint meteen met een raggabeat en de welbekende synth die Chuckie altijd gebruikt. Meteen daarna gooit hij er een droge bassdrum in waar een hele vette Roland 303 loop overheen loopt. Ik ben zeker fan van de Roland 303. Doet me denken aan de software Steinberg Rebirth.

Conclusie

Ik vind dit laatste deel één van de betere Eclectic Beatz. Qua techhouse en eclectic heeft Hardwell goede tracks uitgekozen voor het laatste album van Eclectic Beatz. Er staan voor mij wel een paar minder goede nummers op, maar dat hou je toch denk ik. Je kunt niet iedereen 100% tevreden stellen natuurlijk. De nummers zijn goed aan elkaar gemixt, waarbij hij lange stukken door elkaar laat lopen. Het is niet zo dat na 4 maten al de crossover is. Het geluid van dit album is goed. De bassen klinken erg zwaar, dat natuurlijk erg belangrijk is in de housemuziek en de mid- en hoge tonen klinken helder en zuiver. Van de ene kant vind ik het jammer dat dit het laatste deel is en van de andere kant ben ik benieuwd met wat voor nieuws Hardwell straks komt aanzetten. Dit deel van Eclectic Beatz vind ik in ieder geval geslaagd. Zeker een lekker cd'tje voor in de zomer!

Pluspunten
+ Lekkere tracks
+ Goed geluid

Minpunten
- Aantal minder goede nummers


Label: Cloud 9
Land: Nederland
Releasedatum: 1 april 2010
Genre: Dance / Techhouse / Progressive
Aantal cd's: 1 cd
Totale duur cd: 74 minuten
EAN/Barcode: 8717825535328
Prijs cd: tussen de € 14 en € 20
Prijs downloadbare losse track: ca. € 1
Prijs downloadbare cd: ca. € 9

Aanschaftip

Je kunt de cd (origineel in hoesje) bestellen bij een webshop, zoals bijvoorbeeld Free Recordshop, Midtown Records, Freaky Records of Bol.com. Maar je kunt muziek ook vaak downloaden of streamen bij een online muziekaanbieder als iTunes, Beatport of Spotify. Voordeel hiervan is dat je dan niet persé alle nummers hoeft te kopen, maar alleen de nummers die jij mooi vindt. Nadeel is dat ze vaak in mp3- of wma-formaat zijn, wat inhoudt dat ze gecomprimeerd zijn. Misschien is dit niet hoorbaar voor iedereen, maar toch gaat dat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. Ook heb je dan een geheugendrager nodig waar je de nummers op kwijt kan, zoals een lege cd, een usb-stick of een mp3-speler. En wat veel mensen niet weten is dat een cd die je zelf hebt gebrand een levensduur van een aantal jaar heeft. Het heeft dus allebei z'n voor- en nadelen!


Bestel dit of een ander album van Dj Hardwell direct bij Bol.com!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...