maandag 28 januari 2013

Super Duper Hits - The Best Of Joss Stone (2003-2009): een geweldig verzamelalbum van afgelopen jaren van Joss Stone!


Waar kan ik dit album van Joss Stone kopen of downloaden?

'Super Duper Hits - The Best Of Joss Stone (2003-2009)' is te koop bij muziekwinkels, webshops en warenhuizen als Bol.com, Freerecordshop.nl, Amazon.nl, cduniverse.com, Wehkamp.nl, ECI.nl, Cosmox.nl. Je kunt de cd ook downloaden of streamen bij iTunes en Spotify.

Informatie over Joss Stone

Joss Stone is geboren op 11 april 1987 in Dover (Engeland). Ze groeide op in Devon en kwam in 2001 op 13-jarige leeftijd in de Engelse tv-show 'Star For A Night'. Ze tekende hierna een contract bij BMG in Engeland, maar kwam ook bij de platenmaatschappij S-Curve in de Verenigde Staten terecht. Ze werkte aan haar debuutalbum 'The Soul Sessions' en bracht deze uit in 2003. Dit album bestond uit covers van oude soulliedjes en werd goed ontvangen, waarna ze haar tweede album 'Mind, Body & Soul' uitbracht in 2004. De cd kwam op nummer 1 binnen in de Albums Hitlijst in Engeland. In 2007 bracht Joss Stone haar derde cd uit, getiteld 'Introducing Joss Stone'. Het album werd het hoogste debuut voor een Engelse zangeres in de hitlijsten van de Verenigde Staten. Het vierde album, dat 'Colour Me Free' heet, is na een behoorlijke vertraging eindelijk 30 oktober 2009 uitgekomen. Joss Stone heeft de afgelopen jaren o.a. samengewerkt met artiesten als Stevie Wonder, James Brown, John Legend, Ciara, Maroon 5, Will.i.am, Lauryn Hill en vele anderen!

De tracklist van 'Super Duper Hits - The Best Of Joss Stone (2003-2009)'

01. Fell In Love With A Boy
02. Super Duper Love
03. You Had Me
04. Right To Be Wrong
05. Don't Cha Wanna Ride
06. Spoiled
07. Tell Me 'Bout It
08. Baby Baby Baby
09. Tell Me What We're Gonna Do Now
10. Bruised But Not Broken
11. L-O-V-E
12. Free Me
13 Stalemate

Aantal nummers van de cd uitgelicht

01 - Fell In Love With A Boy
Beluister dit liedje online
Deze track is origineel van de garage/rock-band 'The White Stripes' dat door Jack White geproduceerd is in 2001. Het nummer begint meteen met een erg strakke funky beat gespeeld door de drums. De ook erg funky baslijn wordt versterkt door keyboards waarbij gebruikt gemaakt wordt van een filter. Een gitaar speelt een inleidend riffje waarbij een andere gitaar er wat funky akkoorden overheen gooit. Joss Stone zingt heerlijk over de strakke beat heen, af en toe aangevuld door achtergrondzangeressen. Het nummer loopt lekker door zonder echte breaks of accenten en heeft een goede groove, waardoor het een erg lekker nummer is om mee te spelen.

04. Right to Be Wrong
Luister dit liedje op Youtube
Dit nummer is geschreven door Joss Stone, Desmond Child en Betty Wright. De intro begint meteen al met een lekkere bluesy gitaar, pianoklanken en een Hammond orgel. Joss Stone valt samen met de droge drums in die rustig zijn partij speelt kenmerkend door zijn korte roffels op de snaredrum. Het refrein wordt ingeluid met een break waarbij Joss Stone alleen even doorzingt. Tijdens het refrein wordt de zang van Joss Stone ondersteund door wat achtergrondzangeressen, speelt de drums wat drukker en wilder zijn partij en vult een erg aanwezige Hammond orgel het geheel op. Erg leuke en spannende breaks en een aantal climaxen wisselen elkaar af, dat dit nummer interessant maakt om naar te luisteren.

05. Don't Cha Wanna Ride
Luister deze track op Youtube
Dit liedje is geschreven door Joss Stone, Steve Greenberg, Mike Mangini, Eugene Record en William Sanders. In het nummer wordt ook een sample gebruikt van ´Soulful Strut´ van 'Young-Holt Unlimited's'. Ik vind dit nummer erg vrolijk, luchtig en zomers klinken. Het begint na een korte intro meteen met een funky sound. Droge drums met een strakke snare, een tamboerijn, een lekkere zware bas, een funky gitaarpartij en een gitaar met wah-wah vormen de basis van het liedje. De zang van Joss Stone wordt in de refreinen aangevuld met achtergrondzangeressen. Dit is één van de nummers op het album die de meeste mensen wel zullen kennen.

08. Baby Baby Baby
Beluister dit nummer online
Deze track is geschreven door Joss Stone, Danny P en Jonathan Shorten. Ik vind deze track veel weg hebben van 'I Want You Back' van de Jackson Five. De opname is niet superhelder, maar er is een hele lichte ruis en gekraak op de achtergrond. De drums klinken alsof ze in de huiskamer staan. Dit geeft het nummer een echte oude Motownsound. Net als 'I Want You Back' klinkt dit nummer erg vrolijk waarbij je zelf ook een glimlach op je gezicht krijgt. Wat de oude sound wel doorbreekt is het gescratch van een plaat en de toevoeging van de strijkers van het orkest. De rest van de instrumenten die je hoort in dit nummer zijn de droge drums, een doffe baslijn, funky gitaarriffjes die met de bas meelopen, een trompet, een saxofoon en een Wurlitzer piano. Joss Stone zingt erg goed en maakt nu goed gebruik van haar stem door veel gebruik te maken van uithalen en improvisatie. Ik vind het een erg lekker nummer met veel afwisseling, breaks en tussenstukken wat allemaal erg vrolijk klinkt.

12. Free Me 
Luister naar dit liedje op Youtube
Dit nummer is ook op single uitgebracht en is geschreven door Joss Stone, Conner Reeves, Jonathan Shorten en Kenya Baker. Het begint met een rustig gitaarloopje waarna de rest invalt. Het is een relaxed, maar toch wel funky nummer dat vrolijk klinkt. De sound van de track is een beetje in de jaren 70-stijl en Joss Stone zingt deze track met een krachtige soulstem, waarbij sommige stukken me aan Aretha Franklin doen denken. Je kunt horen dat ze erop vooruit is gegaan qua zangkwaliteiten. Joss Stone wordt hier begeleid door drums, bas, 2 gitaren, percussie, een achtergrondkoortje, wat blazers en in het tussenstuk volgens mij een sitar.

Conclusie

Ik vind dit zeker wel een goede 'Best of'-cd van Joss Stone, waarbij ze leuke nummers hebben uitgekozen. Een aantal nummers, zoals de hitjes, had ik zeker wel verwacht. Maar er staan toch nog een aantal tracks op die ik goed vind, maar zeker niet verwacht had. Toch kun je een ´Best of´-cd van Joss Stone niet op één schijfje zetten vind ik. Daarvoor heeft ze teveel goede nummers. Wat ik wel merk is dat er veel verschil in het geluid zit per track. Dit komt natuurlijk omdat elk album van haar op een andere manier is opgenomen. De één is heel naturel, waarbij al het geluid een beetje op één lijn ligt. Andere albums van haar zijn weer heel sterk afgemixt, waardoor deze tracks wat harder klinken, de bassen zwaarder zijn en de hoge tonen helderder. Dat is dan wel een klein nadeel, wanneer je met die albums een 'Best of'-cd maakt. Dat neemt niet weg dat ik deze cd nog steeds geweldig vind!

Pluspunten
+ Allemaal goede nummers

Minpunten
- Verschil in geluid


Artiest: Joss Stone
Titel: Super Duper Hits - The Best Of Joss Stone (2003-2009)
Genre: Soul / R&B
Platenlabel: Virgin Records
Release: 30 september 2011
EAN-code: 5099907104626
Totale duur cd: 51 minuten
Prijs cd: tussen € 11 en € 14
Prijs voor een downloadbare track: rond € 1,30
Prijs voor een downloadbaar album: rond € 10

Aanschaftip

Je kunt de cd (origineel in hoesje) bestellen bij een (online) cd-winkel, zoals bijvoorbeeld Free Recordshop of Bol.com. Maar je kunt muziek ook vaak downloaden of streamen bij een online muziekaanbieder als iTunes, Beatport of Spotify. Voordeel hiervan is dat je dan niet persé alle nummers hoeft te kopen, maar alleen de nummers die jij mooi vindt. Nadeel is dat ze vaak in mp3- of wma-formaat zijn, wat inhoudt dat ze gecomprimeerd zijn. Misschien is dit niet hoorbaar voor iedereen, maar toch gaat dat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. Ook heb je dan een geheugendrager nodig waar je de nummers op kwijt kan, zoals een lege cd, een usb-stick of een mp3-speler. En wat veel mensen niet weten is dat een cd die je zelf hebt gebrand een levensduur van een aantal jaar heeft. Het heeft dus allebei z'n voor- en nadelen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...